maandag 10 augustus 2009

verslag van een weekje ellende

Het begon allemaal woensdagmorgen. Kobe stond op en moest overgeven. Hij heeft dit wel af en toe, en aangezien hij de avond ervoor bijna een volledige pizza had gegeten (en normaal een heel kleine eter is), wijtte ik het daar aan. Hij leek voor de rest ok, dus hij mocht naar het kampje.
Op de middag kreeg ik telefoon of ik kobe niet wou komen halen, want hij had al 3 keer overgegeven. Ben hem gaan halen, thuis leek hij ok, maar net toen ik ante ging halen, moest hij weer overgeven. Eten en drinken wou hij dan al niet meer doen.
's nachts wakker geworden met een diarree pamper (het heeft voordelen dat ze nog niet proper zijn 's nachts!), 's morgens weer diarree.
Heb hem thuis gehouden, en ben er mee naar de HA gegaan. Die schreef motilium suppo voor en sopyrax. Hij was op dat moment al 1 kg afgevallen (nog een 16 kg bleef er over!).
Hij was redelijk lusteloos die dag, veel energie zat er niet in, de sopyrax moest ik dwingen om te drinken, elke 10 minuten een klein slokje...
Donderdagnacht, weeral diarree pamper, dus kris weeral uit bed...
Vrijdag leek hij beter, toch beslist om hem niet naar kamp te laten gaan, omdat hij nog steeds diarree had. vrijdag middag was tante kat hier, we dwingen hem weeral om sopyrax te drinken, en hij begint te walgen, en alles komt er uit... In de zetel!!! 5 minuten voor ik moest vertrekken om ante te halen... Vlug alles afgewassen, hoezen van de zetel in de wasmachine, kussens in bad gestopt...
Zaterdag beslist om geen sopyrax meer te geven, maar sportdrankje. Luktte in de ochtend redelijk. Op de middag wou hij een middagdut doen! (is heel raar voor kobe) Na de middagdut was hij heel slap, sportdrank wou hij ook niet meer drinken, met de minuut werd hij slapper. Proberen te bellen naar HA, maar die nam niet op. Tante kat kwam binnen, en zag ook hoe slap hij was, dus dan maar beslist om naar spoed te gaan. Naar het UZ gereden. Op spoed is er bloed afgenomen, om te zien of hij nog reserve had, en heeft hij een infuus gekregen. Na een heel korte tijd, zag je hem zo weer opkikkeren! Een uurtje moeten wachten op de resultaten, ondertussen aan het infuus. Hij had nog genoeg reserve, de waarden waren wel al gezakt. Omdat hij echt beter was na het infuus mocht hij mee naar huis.
Zaterdagavond dan eindelijk iets gegeten en gedronken (halve rijstkoek en soep).
We zijn er dacht ik, maar zondagmorgen nog steeds diarree, en na 5 slokken sportdrank, lagen die er direcht weer uit.
Op dat moment zat ik er echt door...
Dan toch weer met kleine slokje geprobeerd, en het bleef er in. Bij mij mama op de middag at hij dan 4 aperitefhapjes (van die bladerdeegjes) (veel zout, dus vond ik super), en ze bleven er in. In de namiddag voor de eerste keer vaste kaka!
Vandaag heeft hij een kleine boterham gegeten (man, ik ga er weer werk aan hebben om hem weer te laten eten, hij doet dat echt niet graag), en hij is naar de opvang. Is hier om het hoekje, dus ik ben er direct als het weer mis gaat, maar ik hoop dat we eindelijk de goede weg op zijn...
V.

maandag 3 augustus 2009

lang geleden

tja,
ik heb het precies lastig om het vol te houden... bij deze nog maar eens een voornemen om het beter te doen.
Er is zoveel gebeurd, te veel om op te noemen.
Een heel druk einden van het schooljaar gehad, rapporten waren stress (niet die van de kinderen, maar de rapporten die ik maak voor mijn school), maar het eerste schooljaar heb ik overleefd, alles is relatief goed gelukt, volgend schooljaar kan ik op details beginnen werken.
De website van de school is eindelijk ook gelukt, het was een hele onderneming om de oude off-line te krijgen en de nieuwe on-line, maar eindelijk gelukt! Nu me bezig houden met alles meer up to date te houden, wnat nu is ie nog heel erg rudimentair!
Einde van het schooljaar is ook goed verlopen voor de kids, enkel is ante gevallen op het schoolfeest, met een gebroken bovenarm tot gevolg. Ondertussen al weer uit het plaaster, maar alles nog stijf en gevoelig. Pinnen moeten er nog een keer uitgehaald worden, volgende controle op 12/08...
We zijn ondertussen ook al op reis geweest naar Agde. Heel veel leuke dingen gedaan, lekker warm weer, alleen het gips van ante was soms de spelbreker, want hij mocht niet zwemmen. Al bij al heeft hij zich heel flink gehouden en eignelijk niet veel geklaagd en gezaagd er over!
Gentse Feesten zijn ondertussen ook alweer een weekje achter de rug, heb ondertussen geen puber meer in huis ;) Kristel is enkele dagen afgekomen (lees: is 4 dagen mee uit geweest), en het was super! Overdag slapen tot de middag, in namiddag gaan shoppen, thuis komen, vlug wat eten en weer uitgaan... Super!
Sinds gisteren is stan op scoutskamp (tot vrijdag). Ze zijn in de gietende regen vertrokken, maar de weerberichten zijn veelbelovend, dus hopelijk geen regen meer. Bij het vertrek was ante aan het huilen, want hij wou ook mee. een stomme regel zegt dat kinderen onder 6 jaar niet meemogen op kamp (ze worden 6 op 5/9...). Dus ze gaan een gans jaar naar de scouts, kennen de leiding en de groep kinderen ook goed, en mogen dan niet mee op het hoogtepunt van het scoutsjaar... Krijg dat maar eens uitgelegd aan ante... Kobe had er precies niet teveel last van, hij had zijn portie knuffels gekregen van zijn lievelingsleidster vlinder...
Deze week volgen ante en kobe een crea-turn kampje bij de kinesiste, kris is terug gaan werken, dus ik kan genieten van de rust hier in huis! Doe ik dan ook te volle ;)
V.