zondag 25 januari 2009

rustig

Voor het eerst in lange tijd hebben we nog eens een weekend waar er niets te doen is. Alhoewel dat natuurlijk altijd relatief is hier! (vrijdag zwemmen, zaterdagmorgen klimmen, zaterdagnamiddag scouts, zondag Brugge) ;)
We hadden het slechte plan om de kinderen bij ons te laten slapen. Vrijdagnacht sliep ik in ons bed met Ante, Kris sliep bij stan en kobe. Om 5.00 was ante klaar wakker en wou hij beginnen knuffelen. Grr, dan kan je niet kwaad zijn, want hij is super lief, maar toch wil je slapen! Geradbraakt ben ik dan maar opgestaan. In de namiddag heb ik toch een middagdut gedaan, om te bekomen!
Zaterdagnacht heeft kris met stan en ante in ons bed geslapen, ik met kobe in hun kamer. En alweer niet goed geslapen. Om 6.20 kwam kobe bij mij in bed liggen om te knuffelen. Grr alweer! Tot ik beneden kwam en aan kris vroeg hoe het bij hem was geweest: om 4.10 waren stan en ante wakker! Tot zover het experiment, en wordt in lange tijd niet meer herhaald!
Ben vorige week begonnen om een nieuwe website te maken voor mijn school. Heb vorig jaar eens een korte opleiding gevolgd van drupal, en ben eindelijk eens in actie geschoten. Heb vrijdag een ganse dag me er in gesmeten, en het is een klein beetje aan het lukken. Als hij op punt staat, geef ik wel eens de url! (voor wie nu de naam van mijn school googelt, komt op de oude site terecht, dus doe geen moeite)
De komende weken zullen trouwens weer super druk zijn op school. Morgen beginnen de derdejaars stagiairs van Artevelde aan hun 6 weken stage. En aangezien ik stagebegeleidster ben, zal ik heel wat extra werk hebben. Is niet zo erg hoor, hoort bij mijn taken pakket, ik werk wel full-time, maar geef maar 11 uur les (21 uur is fulltime). Ik heb dus nog een heleboel andere uren, waaronder 8 uur ict en 2 uur begeleiding stagiars en nieuwe lk. Ook is er binnenkort weer een tussentijds rapport, dus daar heb ik ook nog wat werk aan. Heb me trouwens vorige week ingeschreven voor een opleiding over de rapporten (wel 2 dagen in Antwerpen), dus daarna ga ik eindelijk weten wat ik eigenlijk al een half jaar aan het doen ben ;) tja, in het onderwijs wordt je vaak in dingen gesmeten, en krijg je je opleiding als je al een hele tijd bezig bent...
V.

woensdag 21 januari 2009

leuk weekend, met minder leuk einde

Zoals de titel laat vermoeden heb ik er een leuk weekend opzitten.
Vrijdagavond moesten we naar een instuif bij mij op school. Aangezien onze waste oppas (ttz: tante kat) niet kon, dan nog maar eens iemand van de bond laten komen. Het was een jongen, ze hadden hem nog nooit gezien (ik ook niet), maar hij viel al direct in de smaak. Heb al een volgende afspraak geregeld! Na enkele jaren geen instuif, of toch allezins een zwakke versie ervan, was er eindelijk weer eens een feest op school. Heel wat spanningen en onderlingen ruzies maakten dat het niet meer mocht/kon doorgaan, maar een nieuwe verfrissende wind waaide door school, en een aantal jonge collega's hebben een super feest ineen gestoken!
Zaterdagmorgen mocht ik uitslapen van K. en dat heb ik dan ook maar gedaan! In de namiddag, terwijl de kinderen naar de scouts waren, een poging ondernomen om naar ikea te gaan, maar er was al file om op de parking te rijden, dus hebben we maar rechtsomkeer gemaakt (niet letterlijk, want het is daar 1-richting ;) )
's avonds dan naar kristel gereden met de kinderen, want we hadden een moderator vergadering bij kristel. Aangezien we de volgende dag meeting hadden in wechelderzande, kon een logeerpartijtje heel wat km vermijden. Kinderen zijn vlot gaan slapen, we hebben hard en efficient vergadert, en als iedereen weg was, ben ik nog wat blijven kletsen met kristel. Zoals vroeger zelfs in bed nog een heel eind liggen kletsen!
Zondagmorgen dan naar wechelderzande gereden, maar net voor de afrit hoorde ik een knal. Ik keek om en zag het direct: autoruit achteraan volledig gebroken! Gelukkig moesten we niet ver meer en daar aangekomen, was er een vriendelijke man die mij een plastiek heeft geleend voor op de ruit te leggen. Na het bellen van een hulplijn, met de vraag om plakkers en plastiek mee te brengen, zijn we toch naar binnen gegaan. De hulplijn heeft samen met een vriend voor mij de achteruit volledig afgedekt, zodat ik toch naar Gent nog terug kon. K. is gelukkig nog afgekomen, en hij heeft met de kapotte auto gereden (en ik met de kinderen in de andere auto)
Allemaal goed en wel, maar nu was ik volledig immobiel, want mijn fiets stond net bij de fietsenmaker op groot onderhoud. Gelukkig heeft een lieve collega mij naar school gebracht maandag en ook dinsdag (en 's avonds had ik mijn fiets terug)
Ondertussen is er een mannetje van carglass de ruit komen vervangen, en ben ik weer super mobiel!
Gisteren ook stap 2 gedaan voor ante: een bezoekje aan de NKO-arts. Zoals verwacht gaan zijn poliepen er uit, en hij krijgt diabolo's in zijn oren. De operatie is gepland voor volgende vrijdag. Heb het hem uitgelegd, en hij ziet het volledig zitten! Hij kijkt er zelfs naar uit! Hopelijk hebben we achteraf het gewenste resultaat: een ante die beter langer en vaster slaapt, een ante die weer opnieuw goed hoort, een ante die 's nachts droog wordt, en het voornaamste voor mij: een ante die door een betere nachtrust een beter en rustiger gedrag zal vertonen! Op hoop van zegen!
V.

vrijdag 16 januari 2009

ongelooflijk

idd ik ben er weer! Sterk van mezelf!
En eigenlijk niet zoveel te melden. Het was een rustige week, kinderen redelijk te doen ;)
Gisteren al geprobeerd om een heleboel telefoontjes te doen en afspraken te regelen voor Ante bij verschillende dokters/andere. Eerste afspraak bij NKO-arts ligt vast op dinsdag. Stap 1 is genomen. Hopelijk zien we vlug verbetering in een aantal dingen.
Deze avond is er personeelsfeest bij mij op school, en voor het eerst in lange tijd komt er nog eens een oppas die de kinderen niet kennen (via de bond). Hopelijk houden ze een beetje hun manieren, en hopelijk heeft hij (jaja, ze zullen blij zijn, weer een jongen!) een beetje haar op zijn tanden.
Ik heb deze week geprobeerd om ze in te schrijven in een sportkampje van Stad Gent voor tijdens de krokus, maar dat is mislukt(het was al volzet). Weet nu niet goed wat te doen... Het begint eignelijk te kriebelen om er een midweekje op uit te trekken met de kinderen. (ik zie ook in mijn agenda dat de maand februari super druk wordt, thuis en op school), dus ik zal er wsl aan toe zijn. Maar alleen met de kinderen zie ik niet zo goed zitten. Niet dat ik ze niet aankan hoor, maar 's avonds zit je dan maar alleen te koekeloeren hé. Dus als er nog iemand mee wil: laat maar weten!
En ja, gesprekje op school dinsdag heeft al zijn vruchten afgeworpen, want Ante wist me reeds te vertellen wat hij extra had gekregen! Het geeft me allezins een goed gevoel, en hopelijk blijft het zo positief evolueren, dan kunnen ze daar op school blijven.
V.

dinsdag 13 januari 2009

Mijn goede voormnemen om meer te bloggen, is precies aan het lukken. Hopelijk hou ik het vol!
Zaterdagavond zijn we naar het verre Zonhoven gereden voor een verjaardagsfeestje. Onderweg hebben we sunny en lully opgepikt, en zijn we ook eerst nog gaan eten. We waren wel een beetje te laat (tja, overbiddelijk hé), maar tijdens de maaltijd was de toon al gezet. Lully was goed in vorm, en tijdens de maaltijd al heel goed gelachen. Op het feestje nog enkele bekenden gezien (en ook enkele grappige persoonlijkheden ;) ). Ik heb gegierd van het lachen, een heel plezante avond gehad! Op de terugweg (die toch een frisse 2 uur duurde) ben ik dan maar begonnen aan mijn nachtrust! Gelukkig is Kris een nachtmens en reed hij met de auto.
Zondag ging ik op bezoek met de kinderen bij mijn mama in Brugge. Die woont eigenlijk heel dicht bij de Damse vaart, en de plannen waren dan ook om op het ijs te gaan. De kinderen waren echter zo lastig en niet te genieten, dat ik geen zin had om met hen naar buiten te komen. Jammer, want nu moeten ze mss nog eens 12 jaar wachten vooraleer ze er nog eens opkunnen...
Deze morgen had ik een afspraak op de school van de kinderen, om eens te bekijken welke stappen er allemaal kunnen genomen worden voor Ante. Dit naar aanleiding van de uitslagen van zijn onderzoeken in het COS. Het was een vruchtbaar gesprek, en ik word op de hoogte gehouden van de verdere ontwikkelingen. Mijn mening over een aantal leerkrachten is alleen maar bevestigd, sommige dingen die ik aanvoelde, zijn nu ook bevestigd. Tja, al die jaren stagiairs begeleiden heeft me precies toch een zesde zintuig gegeven over hoe een lk functioneert in een klas. En blijkbaar werkt het zintuig ook als ik als ouder van op afstand sta te observeren...
Straks nog twee uurtjes les, en vanavond nog een vergadering over de eventuele omvorming van het oudercommitee (van de school van de kinderen) naar een ouderraad, zodat er geen verkiezingen moeten komen voor een schoolraad. (warrig allemaal voor mensen die niets met onderwijs te maken hebben, maar te lastig om hier volledig uit te leggen).
Ook leuke vooruitzichten voor het weekend met een personeelsfeest, met aansluitend wsl nog een drankje in stad met vriendinnen, en zaterdag een logeerpartijtje bij kristel met de kids, om zondag dan naar de meeting te kunnen gaan.
V.

zaterdag 10 januari 2009

het nieuwe jaar

tja,
het einde van het jaar was super druk, dus veel tijd om te bloggen was er niet. Had zelfs in het begin van de kerstvakantie een overdosis computer, en heb een paar dagen mijn computer niet aangestoken (wie had dat ooit gedacht!)
We hebben een drukke, maar leuke kerstvakantie achter de rug, met een heleboel feestjes (zelfs nog een laat verjaardagsfeestje van Stan), en veel uitstapjes (samson en gert kerstshow+zoo, bellewaerde, film in antwerpen (rara met wie?), en natuurlijk een weekje zee). Het was berekoud, maar met voldoende kleren aan, zijn we toch nog vaak naar buiten gegaan.
Ondertussen zijn we weer al een weekje in het normale ritme, en behalve ante die maandagmorgen al om 4.00h wakker was, is de overgang vlot verlopen. Wel zijn ante en kobe al een hele week weer de de beste vriendjes, en is dat niet altijd even leuk voor de mensen in de buurt...
Voor de kerstvakantie mochten ze allebei ook overgaan naar een volgende groep in het zwemmen (de groentjes). Nu zitten ze dus echt in de groepen van de zwemtraining, en mogen ze dus ook twee keer in de week gaan zwemmen. (daar gaan mijn rustige maandagavonden, maar stan mocht ook twee keer in de week als hij bij groen zat, en wat je voor de één doet...)
Gisteren ook het laatste onderzoek gehad in het COS en een bespreking van de resultaten. Er zijn een heleboel dingen aan het licht gekomen (toch goed dat we het gedaan hebben), maar voorlopig geen sprake van ADHD of ADD. Al een pak van mijn hart. We moeten wel een aantal andere maatregelen nemen, die hopelijk een positief effect zullen hebben op zijn gedrag.
Ook gaan we stan en kobe eens naar een kinderpsycholoog sturen, want door de resultaten van ante, vrezen we bij hen ook iets (vrezen is een groot woord hoor: we hebben een vermoeden, en dan is het wel goed om het eens na te kijken, en van daaruit verder te gaan).
Ik ga ze nu klaar maken om te gaan klimmen, want binnen een groot half uur komt een papa van een vriendje hen ophalen. Dan kan ik rustig gaan winkelen, en eten maken. En deze middag hebben ze terug scouts, dus moet nog eens bedenken wat ik dan ga doen.
V.