donderdag 23 oktober 2008

weekends

Het lijkt er op dat het gelukt is met de rapporten. Ben ze deze morgen gaan afdrukken op school, en dat is al goed gelukt (al had ik weer iets vergeten, waardoor ik opnieuw kon beginnen). En nu maar hopen dat er geen fouten in staan (normaal gecontroleerd). En dan is het tot december voor er een nieuw stress moment komt...
De vakantie staat voor de deur, en begint hier stilaan volledig ingevuld te geraken, met bezoekjes van vrienden, familie, uitstapjes met de kinderen, en ook wel nog wat schoolwerk die de laatste weken is blijven liggen. De vakantie zal dus voorbij vliegen.
Het laatste weekend van de vakantie gaan de kinderen op scoutsweekend, en gisteren ontdekt: ook de klimclub gaat weer op weekend in de klimzaal, 8-9 november, dus het weekend erna. Alleen 1 probleem: stan en ante zitten al de de grote, dus die gaan op weekend, kobe zit nog bij de kleuters, dus die gaat niet op weekend. Heb ondertussen een logeerpartijtje voor hem geregeld bij tante kat, dus hij vond het niet zo erg. Twee weekenden op rij zijn we dus kinderloos! Zal er echt van genieten. Ik weet ook dat de kinderen een weekend heel leuk vinden, dus moet ik me niet zitten ongerust te maken of ze het wel leuk vinden. Alleen zijn ante en kobe nog altijd niet proper 's nachts, en slapen ze met een pamper. Volgende week komt de scoutsleiding op huisbezoek, dus ik zal het hen vragen om het een beetje discreet te doen, in de klimclub zal ik het ook moeten zeggen. Hopelijk doen ze daar niet moeilijk over. We zijn weer begonnen met ze een klein beetje te pushen, ze krijgen 's morgens een snoepje als de pamper droog is, en bij kobe werkt het goed. Hij is al bijna een hele week droog. Bij ante lukt het totaal niet, integendeel, 's morgens is hij altijd heel erg ontgoocheld dat het bij hem echt niet lukt. Ocharme. Nu moeten we even doorzetten met de snoepjes, zodat kobe er vanaf geraakt (want dat is de reden dat hij nog steeds niet droog is, we geven het elke keer op omdat het voor ante zo confronterend is), maar wat dan met ante?? Tja, er zijn ook nadelen aan tweelingen ;)
V.

dinsdag 14 oktober 2008

rust is bijna terug

Na twee hectische weken op school met heel veel twijfel en stress is de rust hier een beetje aan het terugkeren. Begin nu ook volop af te tellen naar de vakantie. Er zijn (voorlopig) geen plannen om weg te gaan, en heb al een heleboel taakjes mezelf opgelegd. Het grootste werk zal het op orde stellen van de kleren van de kinderen zijn. Ze dragen nog steeds korte broeken, want ik heb nog altijd geen tijd gehad om eens de lange broeken uit te halen. Niet dat ze protesteren hoor, ze hebben het toch altijd warm. Maar het moet wel dringend eens gebeuren. Zal eens alle dozen moeten bekijken die boven staan met kleren die we doorkrijgen van neefjes. Met wat ik nu al gezien heb, zal er weer genoeg zijn, en zal er niet veel bijgekocht moeten worden.
Zaterdag zijn de kinderen de eerste keer naar de scouts gegaan, en het is heel goed meegevallen. Ze waren super enthousiast. En 1 en 2 november is er al een weekend, ze willen alledrie mee! Super! Hebben dan ook maar direct een scoutshemd gekocht, en ik heb hier ondertussen mijn naaicapaciteiten moeten uithalen om vanalles erop te naaien. (was niet zo'n super succes, maar ze hangen er op, dat is voldoende!) Denk dus dat kris en ik een stapje in de wereld zullen zetten dat weekend ;).
Dit weekend naar een trouw gegaan, en ook volgend weekend heb ik een trouw. Het zal dus weer een korte nacht worden, met weinig slaap. Het recupereren zondag verliep toch niet zo vlot als 10 jaar geleden. Het hing maandag precies nog in mijn kleren... Tja, het gebrek aan oefening denk ik, en de jaren die beginnen door te wegen.
V.