donderdag 25 september 2008

Alles zijn gewone gangetje

Niet veel nieuws te melden. Alles loopt hier gewoon zijn gangetje. De routine is alweer goed terug, niet te geloven dat het schooljaar nog geen maand bezig is. Had vorige maand niet kunnen voorspellen wat er allemaal zou veranderen voor mij!
Heb ondertussen mijn nieuwe login gekregen voor het rapporten programma, en heb ook een handleiding te pakken gekregen. Volgende week hoop ik ook met iemand te kunnen af spreken die me op weg zet. En dan zal het spannend worden, want het eerste rapport is gepland voor net voor de herfstvakantie, dus dan moet alles op punt staan. Ben eens benieuwd. Hopelijk zijn mijn collega's een beetje begrijpend als het niet allemaal van in het begin super loopt! Maar ik maak er een ere zaak van om het zoveel mogelijk tot een goed einde te brengen!
Kris heeft deze week een heel drukke week, dus ik sta er al ongeveer elke avond alleen voor met de kinderen. Ook geraakt hij 's morgens niet uit zijn bed, dus tegen dat hij opstaat is het grootste deel van de ochtendrush al gepasseerd. Er is een tijd geweest dat ik me daar heel kwaad kon in maken, maar daar ben ik mee gestopt. Het heeft toch geen zin... Kinderen zijn ook heel lief deze week en maken het me niet te lastig!
V.

donderdag 18 september 2008

Weekend-werk

We zijn dit weekend dus naar port greeve gegaan. Een absolute aanrader! Veel goedkoper dan centerparcs, maar even leuk! We hadden een huis met zich op het grevelingenmeer. Super uitzicht! (en heel wat scouts herinneringen die terugkwamen!) Zaterdag hebben we dan ook het verjaardagsfeestje van ante en kobe met mijn familie gehouden. De bananentaart waar ante al maanden naar uitkeek heeft hij mee mogen helpen versieren, en hij heeft er van gesmuld! Ze hebben van tante kat nieuwe spelletjes gekregen: wie is het? een schildpaddenrace en een nieuw spel voor de v-smile. Die hebben we op weekend al veel gespeeld, maar ook deze week al heel vaak. Gisterennamiddag mochten ze kiezen: naar een speeltuin, of een spelletjesnamiddag thuis, en ze hebben voor het laatste gekozen. Net zoals mama en papa spelen ze alledrie heel graag gezelschapsspelletjes! En wat fijn dat je nu eindelijk ook spelletjes met hen kunt spelen, die voor jezelf ook leuk zijn! Zo lag er in het huisje dit weekend een spel: alias junior. Je kreeg een kaartje en moest dan omschrijven aan je partner, zonder het woord te zeggen, wat er op je kaartje stond. Lukte al heel goed bij alledrie! En stan staat te popelen om kolonisten te leren. Als we eens alleen zijn met hem, zullen we het hem eens leren!
En dan mijn werk: gisteren werd ik aangesproken door de directrice en ze wou me eens onder vier ogen spreken. Ik met knikkende kieën achter haar aan... (baneen gij, denk niet dat er iemand met knikkende knieën bij haar binnen gaat ;) ) Ze vroeg me of ik het zag zitten om iets minder les te geven, en in de plaats de rapporten te doen. Heb er eventjes over nagedacht en dan gezegd dat ik het zou doen. Het komt dus hier op neer: vanaf oktober laat ik 4 uur les vallen, 4 uur aardrijkskunde in 5 en 6 TSO. In die uren ben ik benoemd, dus die blijven op mijn naam staan. In de plaats krijg ik 4 uur per week ict-uren om de rapporten te doen. Het is een soort van database die beheerd moet worden. Het is een ganse uitdaging, want het programma is volgens wat we nu al meegemaakt hebben niet zo super, er zijn vaak ergernissen hieromtrent. Mensen geven hun punten in , en dan blijken ze niet op het rapport te staan... Zal dus veel geklaag en gezaag over me heen krijgen... Ik zal dus nog 11 uur per week les geven, en 8 uur ict, en 2 uur mentoraat (begeleiding stagiairs en nieuwe lk). Elk jaar kan ik op deze beslissing terugkomen (is super in het onderwijs) en weer mijn uren aardrijkskunde opnemen... En nog iets: ik kan dit jaar wsl nog eens 5 uur extra benoemd worden. (ik was na al die jaren nog maar 6 uur benoemd). Allé, tegen mijn pensioen ben ik volledig benoemd!
Ben dus benieuwd met deze nieuwe uitdaging! (mss beklaag ik het me al binnen een maand, we zullen wel zien)
V.

donderdag 11 september 2008

We zijn bijna twee weken ver in het neiuwe schooljaar, en de vakantie lijkt al eeuwen achter me te liggen. Ongelooflijk hoeveel er kan gebeuren in twee weken. Leuke dingen, maar ook minder leuke dingen...
Het lijkt alsof het noodlot onze school blijft achtervolgen. Na alle perikelen op het eind van vorig schooljaar, zijn we alweer in mineur gestart. Een lln haar mama is vorige week overleden, en ook dit weekend is de man van een collega overleden. Het duwt je nog maar eens met beide voeten op de grond, en helpt je om alles weer in een goed perspectief te plaatsen...
Na 1 week heeft Kobe alweer prijs: luizen!! Niet te geloven! Vorig schooljaar heeft hij ze af en aan gehad van september tot de paasvakantie, het lijkt alweer dezelfde kant op te gaan. Om moedeloos van te worden. Blijkbaar is er een kind in zijn klas die ze blijft hebben, en moet het bijna een vriend(in) van kobe zijn. (want ante heeft het (bijna) nooit)Ik heb mijn vermoedens maar mag ze natuurlijk niet uitspreken. Ben me allezins al eens kwaad gaan maken op school... Gisteren dan ook maar haren laten knippen van de kinderen, maar neit super kort hoor: is toch niet omdat hij een jongen is dat hij met een auschwitch kapsel moet rondlopen. Ik krijg vaak die reactie: knip ze haar dan super kort, vraag me af of ze dat ook verwachten van een meisje (tja, dat kan me kwaad maken).
Het gedrag van ante, is na een heel woelige eerste week, precies weer op de goede weg. Gisterennamiddag was hij super flink, deze morgen ook. (na dinsdagavond nog een mega rel te hebben gehad met hem...) Laat ons hopen dat het weer voor een tijdje beter is, want ik moet toegeven dat het soms moeilijk is om op sommige momenten hem graag te zien (erg hé van mezelf, maar nu ben ik weer super verliefd op hem!)
Dit weekend gaan we op weekend met mijn mama, mijn broer, mijn zus en haar vriend. We gaan naar zeeland: port greve (een vakantiepark van landal, aan het grevelingenmeer). hopelijk zitten de weergoden een beetje mee en kunnen we volop genieten!
V.

zondag 7 september 2008

vrije tijd

De eerste week van september is niet alleen het begin van het nieuwe schooljaar, ook alle naschoolse activiteiten van de kinderen beginnen opnieuw. En dat verloopt niet altijd van een leien dakje... Een overzichtje:
Zwemclub: inschrijving was geen probleem, het is het derde jaar ondertussen, ik geef daar zelf ook les, dus ze kennen ons daar wel. Alleen de praktische kant verloopt nog niet zo goed. Op maandag gaat stan, samen met de papa van een vriendinnetje, werkt heel goed het systeem. Vrijdagavond is iets anders: ik heb les tot 16.20, en om 17.00 begint de zwemles. Ik zou dus in 40 minuten van mijn school naar de school van de kinderen moeten rijden, en dan naar het zwembad. In volle vrijdagavondspits: onmogelijk. Dus oplossing: de mama van het vriendinnetje neemt onze kinderen na school mee naar huis, en dan rijden zij met hen naar het zwembad, ik rij rechtstreeks naar het zwembad, was in theorie een goed plan. Maar dat is buiten onze monsters gerekend. Vrijdagavond was ante (eigenlijk al heel de week) hyperkinetisch, heeft hij bij het vriendinnetje thuis heel het huis op stelten gezet, was heel onbeleefd, en liet de kleine kindjes (de mama is een onthaalmoeder) niet met rust. Tot zover het plan dus. Volgende weel mogen ante en kobe sowieso niet zwemmen (straf die ze verdiend hebben door hun gedrag vrijdagavond), daarna moeten we een nieuw plan bedenken....
Klimclub: fluitje van een cent, ze kennen ons daar ook al, is het vierde jaar die ze gaan klimmen.
Voetbal: sinds augustus gaan ante en kobe voetballen. Woensdag breng ik hen, krijg ik daar zonder uitleg een blad in mijn pollen gestopt, met wedstrijden! Er was ons gezegd dat de kleintjes geen matchen spelen, enkel trainen, dat vond ik goed zo. De matchen zijn trouwens op zaterdag morgen, dan gaan ze klimmen... Dus ik laat weten dat ze geen wedstrijden zullen spelen, trainer vindt het ok. De jeugdcoördinator komt opeens, helemaal niet beleefd, naar mij toe om te zeggen dat het niet kan, en dat ze dus niet meer mogen komen. Ante was in alle staten. Hij wil zo graag voetballen. Gisteren is kris eens gaan praten, voorlopig geen voetbal... (is trouwens heel de provincie door die wedstrijden, je denkt toch niet dat ik met van die kleine prutsen naar het hol van pluto rij om te sjotten, ploegen in de buurt zoeken was blijkbaar te moeilijk..)
Scouts: een heel verhaal, maar om het kort te maken: met de criteria die ik had (op zaterdag en in de buurt) bleef er maar 1 scouts meer over. Wel één met wachtlijsten... Gisteren was het inschrijven, de inschrijving begon om 13.00, kris is gaan aanschuiven vanaf 11.00. We hadden het voorlaatste plekje! Ik ben wel heel erg blij!!! Ben zelf ook naar de scouts gegaan, en kan het alleen maar iedereen aanraden!
Mss wel veel dat de kinderen doen, maar we hebben dan ook heel actieve jongens, die graag bezig zijn. Stan hoeft ook niet veel moeite te doen voor school, dus hij kan het er nog bijdoen. Volgens wat ik nu kan inschatten, zullen ante en kobe ook niet zoveel moeten doen voor school. (het heeft ook voordelen, al mijn zorgen daaromtrent, maar das een ander verhaal ;) )
Het ziet er dus als volgt uit hun naschoolse activiteiten:
maandag van 17.30-18.15: stan zwemtraining (ante en kobe wsl vanaf januari ook)
vrijdag van 17.00-17.45: alledrie zwemtraining (en ik zwemles ;) )
zaterdag: stan en ante van 10.30-12.00: klimmen, kobe van 11.00-12.00: klimmen
zaterdag: van 14.00-17.00: alledrie scouts, en mama en papa 3 uur rust!!!
V.