dinsdag 26 augustus 2008

Laatste dagen

idd,
de laatste dagen van de vakantie zijn aangebroken. Wat in het begin altijd lijkt als een heel lange tijd, komt altijd veel te vroeg tot zijn einde... Het aftellen is begonnen en ik ben ondertussen ook al druk aan het voorbereiden. Gisteren herexamen gehad, vandaag een presentatie voorbereiden die ik morgen moet geven aan al mijn collega's, morgen een ganse dag vergaderen op school, donderdagvoormiddag ook. De rest van de tijd, moet ik wel eens terug mijn cursussen van onder het stof halen en weer een beetje up to date maken. Werk genoeg dus. Kinderen zijn daarom ook heel de week naar puyenbroeck, zodat ik een ganse dag kan doorwerken. Zaterdag is er dan het verjaardagsfeestje voor ante en kobe hun vriendjes van de klas. Er is nog speelstraat, dus doen we het nu, zodat de kindjes buiten kunnen spelen. En nu maar hopen op mooi weer!
Dit weekend trouwens een super leuk weekend gehad met de tweelingen. Met momenten was het druk, maar met momenten was het verbazend rustig voor het aantal kinderen die er aanwezig waren. Stan was vooral blij achteraf omdat Joey een level had uitgespeeld op zijn nintendo, en hij nu naar een niveau hoger kan en andere spelletjes spelen! Waarvoor dank dus Joey! Kobe was blij met zijn nieuwe vriendinnetjes, Tibbe en Adriana, en Ante was blij omdat hij met de grote jongens, Robby, Roy, Joey, Greg heeft kunnen ravotten! Op naar volgend jaar!
Voor wie het nog niet zou weten: weekje Frankrijk was super, heel relaxed! Meer moet dat niet zijn!
V.

zaterdag 9 augustus 2008

Voor ik vertrek nog eens kort een update van wat er hier allemaal gebeurd is. Geen werledschokkende dingen hoor, gewoon alledaags.
Vorige zaterdag meegegaan naar de zwemles van ante en kobe. Het was de eerste keer dat ik meekon, sinds dat kobe kan zwemmen. En wat doet hij het goed! Vandaag nog een laatste keer: dan moet hij inspringen in de grote diepte en overzwemmen. Hij ziet het volledig zitten, vroeg donderdag al of hij naar J. (de zwemleraar) mocht gaan... En ante: tja, zijn gebrek aan concentratie doet hem hier duidelijk de das om. Hij kan het echt niet: zich 30 min concentreren... Deze week weer heel wat 'incidentjes' gehad met hem. Het is er echt niet aan het uitgroeien, ik heb het gevoel dat het verergerd. Zo is hij donderdag, omdat hij kwaad was, in volle vaart naar me toe gelopen en op het laatste moment stak hij zijn voet naar voren, zodat ik een harde stamp kreeg in mijn zij. Ik word er soms moedeloos van, maar hij staat op de wachtlijst, nog even geduld... En als er iemand mij nu nog zegt: maar die en die (twee oudere neefjes) waren ook zo, en nu zijn ze toch rustig, dan krijgen ze de volle laag van mij. Gedemme, altijd dat vergelijken. Precies of hij is een kloon van zijn neefjes. Ze vergeten wel dat er ook 50 % van mijn genen in zitten, en ook die kunnen genetisch belast zijn met hyperactieviteit... Tot zover mijn frustratie van de week ;)
Zondag zijn we naar planckendael gegaan, om eindelijk de giraffen te zien (kobe zijn favorieten), maar ook om naar go IV van ketnet te gaan. stan en ante hebben het ganse parcours afgelegd, kobe had geen zin, en op het einde hebben ze nog een handtekening gekregen van sofie van mol. Hun dag kon niet meer stuk!
Maandag en dinsdag zijn de kinderen twee dagen naar puyenbroeck gegaan naar de opvang, ik heb een beetje genoten van de rust...
Woensdag zijn we een dagje naar zee gegaan met het boezemvriendje van ante en kobe. Behalve het stressy gedoe op de trein, was het een heel geslaagde dag!
Gisteren zijn we nieuwe schoenen gaan kopen voor ante en kobe. Niet zomaar nieuwe schoenen: voetbalschoenen. Want ja, volgende woensdag gaan die twee voor het eerst naar de voetbaltraining. Ik vond de grijze schoenen van puma het mooist, maar neen, ze moesten van deµie spuuglelijke rode en zwarte schoenen hebben. Och ja, veel zal ik er niet op moeten kijken, want ben niet van plan om te blijven kijken naar de voetbal. Hun afzetten, aankleden, en dan ben ik er een uurtje vandoor met stan om veel leukere dingen te doen! Zal ze wel weer na een uurtje komen oppikken! Kijk er al naar uit om elke woensdagnamiddag een uurtje alleen te hebben met stanneman! Kunnen we leuke dingen doen!
Ondertussen ook een datum gekozen voor het verjaardagsfeestje van ante en kobe (jaja, ze zijn bijna 5, wat een mijlpaal hé). We gaan eht de laatste zaterdag van de vakantie doen, dan is er nog speelstraat, en kunnen we buiten spelen met alle kindjes!
En nu moet ik verder gaan inpakken, want deze middag vertrek ik naar een vriendin in Leuven, en gaan we dan samen naar marktrock. Morgen tegen de middag komen er dan nog drie andere vriendinnen naar leuven, en dan gaan we met zijn vijven nog een weekje ontspannen naar Frankrijk! Tot volgende week dus!
V.