dinsdag 29 juli 2008

logies -GF

Zoals de titel al laat vermoeden: ons huis is de laatste dagen overspoeld geweest door verschillende logéés. De genste feesten zaten daar natuurlijk voor iets tussen. Het was hier een heel gezellige boel!
Vrijdagavond zijn mijn mama, mijn nonkel en een nichtje blijven slapen. Ben met hen naar de feesten gegaan, mijn mama en mijn nonkel hadden al direct noorderburen om mee te kletsen....
Zaterdag tegen de middag kregen we dan Kristel en de kindjes op bezoek. Ze zijn mee gaan zwemmen met kris en de kindjes, want ante en kobe hadden terug zwemles. Na bijna een maand niet te kunnen gaan, ging het redelijk goed met hen: kobe kan het nog altijd iets beter dan ante, maar dat komt wel in orde...
In de namiddag zijn we met de kinderen naar het centrum getrokken, waar we een rondvaart op een piratenboor hebben gedaan! Vonden ze een hele belevenis! Nog wat dansvoorstellingen meegepikt in het baudelopark, en Greg bleek echt wel heel geInteresseerd. Hij zal later even goed shaken als zijn mama ;)
's avonds hebben we vrienden over de vloer gehad, en na een gezellige avond op ons terras, hebben we dan maar wijselijk besloten om niet meer naar de feesten te gaan. De zaterdagavond is het toch veel te druk, en dan heb je er toch niet veel aan.
Zondag na de middag kwamen sunny en lully dan binnengewaaid. We zijn met heel de bende naar het zuidpark getrokken waar de kinderen zich hebben uitgeleefd op de springkastelen en naar een voorstelling hebben gekeken van een clown en een pillenprofessor. Sarah had een vogel op haar hand mogen houden, en was helemaal in de wolken!
Nadat de kinderen gewassen waren, is kristel terug vertrokken naar huis, andere kinderen in bed, steven is toegekomen, en ook de oppas: inneke. We zijn dan maar naar het centrum getrokken, alexander tegengekomen, en nog wat cocktails gedronken op polé polé.
Na een nacht met overal slapende mensen, werd ik toch niet zo fris wakker als gehoopt...
Tegen de middag zijn sunny en lully dan terug vertrokken naar huis, ik ben nog 2 uur terug in mijn bed gekropen. Tegen 15.00 nog maar eens vertrokken naar het centrum met de kinderen, nu naar bataclan gegaan. De plaats was iets kleiner dan 2 jaar geleden, en ik heb niet alles gezien, want ik moest eerder weg om te gaan eten...
Ondertussen is de oppas, inneke vertrokken, en ligt de laatste logéé, steven, hier nog te slapen.
Het zijn leuke feesten geweest, en het was voor het eerst dat we ook zo vaak met de kinderen zijn gegaan. We doen ons best om er rasechte gentenaars van te maken, ik denk dat we goed op weg zijn!
V.

vrijdag 25 juli 2008

terug van weggeweest

Ik zal het voorlopig kort houden, ben nog bezig aan een verslagje en foto's sorteren, maar we hebben een leuke vakantie achter de rug. Heel mooie streek, meestal mooi weer, dus we zijn redelijk ontspannen en met een kleurtje erbij teruggekeerd. De rit heen en terug was toch wel heel vermoeiend: het was de eerste keer dat we zo ver reden met de caravan, en dan rij je toch heel wat trager dan zonder. En neen, ik heb het niet aangedurfd om te rijden met de caravan, dus kris heeft de ganse weg gereden.
Ondertussen zijn we al bijna twee dagen thuis, staat ons huis helemaal overhoop, en zal het wel nog een paar dagen zo blijven, want nu zijn we volop aan het feesten, dus van opruimen komt er niet veel in huis. We zijn gisteren met de kinderen naar het zuid gegaan, waar er heel wat springkastelen staan. Ze wouden niet vertrekken, volgens de kinderen zijn de gentse feesten saai, maar na een middagje zijn ze toch overtuigd: gentse feesten zijn tof! Jammer genoeg hebben ze het optreden van gorki gemist (luc de vos is stan zijn favoriete zanger), maar dat zal wel nog eens lukken. Deze middag hebben we tickets voor toneel met de kinderen, en zullen we nog een toertje doen in de binnenstad. Heb ondertussen ontdekt waar bataclan zit, een heel leuke, absurde groep met heel wat spitsvondige, grappige animaties in een soort van zigeunerkamp. Twee jaar geleden was dat allezins super leuk. Ze zitten redelijk verborgen, dus je moet ze weten te vinden, maar zo zijn er veel verborgen dingen op de GF. Zo heb ik gisteren een avondje gewerkt op het verborgen terras. Het is goed verborgen, maar een rustpunt in de vaak hectische bedoening die de feesten soms wel kunnen zijn.
Morgen en zondag hebben we dan bezoek, dus dan zullen we ons bezoek met plezier rondleiden!
En verder: kinderen zijn super druk, maken vaak ruzie, ik heb het er soms wel een beetje mee gehad. Of je nu iets zegt of niet tegen hen, het maakt niet uit. Precies of ze enkel reageren als je je kwaad maakt. Om moedeloos van te worden. Ante is ook al een tijdje in een hyper bui, dus super vermoeiend. Maar: we hebben hun op een ander ritme kunnen krijgen: ze gaan nu rond 20.00 slapen en slapen tot 8.00h!!! Wat een verademing!
V.

woensdag 2 juli 2008

Vakantiestemming

tja, jammer voor wie nog aan het werken is, maar ik ban volledig in vakantiestemming. Gisteren is kris de caravan gaan halen in brugge, en die staat nu voor de deur. Ben net even zoet geweest met hem volledig leeg te maken. Om de twee jaar moet een caravan naar de keuring, en dan moet hij leeg zijn. Dus alles eruit (voortent enzo). Morgen gaat krsi wsl op de middag en dan kunnen we opnieuw beginnen inladen.
Heb het hier mss nog niet gezegd, maar dit jaar gaan we naar de ardeche. Vorige week een camping geboekt (met wifi ;) ). Ben eigenlijk nog nooit in die streek geweest, de natuur ziet er op de foto's allezins heel mooi uit, dus ik kijk er naar uit. Alleen de lange autorit, daar ziet kris tegenop. Ik durf voorlopig niet met die caravan rijden, maar ik heb beloofd dat ik het ga proberen dit jaar. Wel enkel vooruit rijden, voorbijsteken ga ik ook niet doen... Spannend.
De kinderen zijn sinds gisteren naar de opvang van mijn werk (provincie oost-vlaanderen). Elke dag met de bus vanuit gent naar puyenbroeck. De eerste dag is allezins al super meegevallen, gisteren waren ze moe en vuil, deze morgen weer met heel veel goesting vertrokken. Ante en Kobe hadden alweer een lievelingsmeester, Tobias, die deze morgen al heel veel knuffels kreeg...
Deze avond zijn we uitgenodigd op de bbq bij een collega van mij, hopelijk kunnen we nog buiten zitten en krijgen we geen onweer op ons. Vrijdagavond ga ik dan met een heleboel collega's gaan eten, in een heel goed siciliaans restaurant in Gent. mmmm
V.