maandag 31 maart 2008

Weekend

Het is alweer maandagmorgen, en het weekend zit er op. Zoals gewoonlijk bij ons was het een druk maar ook leuk weekend.
Vrijdagavond is een moeë stan thuis gekomen met heel veel verhalen over euro disney. Hij heeft zich heel goed geamuseerd, een ook de drie uur kletsen met tante kat in de auto was één van de hoogtepunten!
Zaterdag zijn we de rest van de vloer gaan leggen in mijn mama haar living. Het was niet zo veel meer, dus de klus ging vlug geklaard zijn. Alleen hadden we 1 pak laminaat tekort. (eigenlijk 2 planken...) Geen probleem, wij naar de winkel om nog een pak. Alleen lagen er gene in de winkel... Volgens de computer moesten er nog 17 pakken zijn, maar die waren nergens te vinden... Nog naar een andere winkel gereden, maar daar hadden ze dat merk niet. Teleurgesteld zijn we dan maar terug naar huis gereden, daar nog geprobeerd andere winkels op te bellen, maar geen ene had dat merk liggen. Dus jammer, bijna afgewerkt, maar net niet.
Toen we rond 17.00 thuis kwamen in gentbrugge, waren er heel wat kindjes aan het spelen op straat. Eindelijk was het mooi weer en kon de speelstraat open gaan!! Heel wat nieuwe mensen uit de straat leren kennen, en de kinderen vonden het super om met hun fiets op straat te rijden!
's Avonds gingen we boterhammen eten bij N. en D. Na het eten de kinderen allemaal in bed. (hebben 2 kinderen die bij onze kinderen in klas zitten) Ook N. haar broer was er (in een ver verleden nog een collega geweest van mij) en samen hebben we carcasonne gespeeld. En ja: kris heeft eens niet gewonnen!!!
Zondagmorgen ging kris voetballen, ik ben vlug naar de winkel gereden om dan te brunchen bij N. en D. en de kindjes. Daarna vlug doorgereden naar mijn broer, want in de namiddag kwamen al de kindjes die meedoen aan beestenboel (stan zijn lentefeest). We hebben geknutseld in pé zijn garage, en ook daar zijn er nog heel wat leuke ideeën ontstaan voor volgende activiteiten. De boswachter (iemand die elke keer als rode draad komt, en volledig meeleeft!) heeft een volkstuintje en de kinderen mogen volgende maand elk een rijtje planten in zijn tuintje. Ze mogen zelf kiezen, groentjes of bloemetjes.... Ik was er al van overtuigd dat dit veel meer betekenis had voor de kinderen dan een communie, maar hoe meer het vordert, hoe leuker het wordt. De kinderen vinden het super, krijgen heel veel aandacht, en staan echt een aantal maanden heel centraal! Super! Een aanrader voor iedereen!
Rond 16.30 waren we terug thuis, en ja hoor: opnieuw speelstraat! Tot 18.30 hebben we ze laten spelen, daarna nog vlug eten en in bed.
Deze morgen vergeten mijn wekker aan te zetten, en om 8.00 maakt kris mij wakker. Vlug uit bed, kinderen uit bed, eten, boterhammen gemaakt, aangekleed en kinderen naar het zuid gebracht. Ik was net op tijd, want de bus vertrok blijkbaar al om 8.30 (ik was het blad kwijt, dus ik wist het neit zo goed). Nog net op tijd konden de kinderen mee. ben benieuw... En vanavond wou ante alweer speelstraat (hij wou deze morgen al, maar is maar tussen 14.00-19.00). We hebben allezins met de buren ook een snood plan om in de zomer net iets meer te speelstraten dan wat eigenlijk mag. Wie heeft met zo'n initiatief een grote tuin nodig waar kinderen elk in hun eigen tuin spelen, als ze samen met andere kinderen op straat kunnen spelen!
V.

vrijdag 28 maart 2008

Eerste week vakantie

De eerste week van de vakantie zit er al op. Hebben heel vele dingen gedaan, zodat er niet teveel tijd was om me bezig te houden met de computer. Heel kort samengevat:
zaterdagmorgen zijn de knderen nog gaan klimmen, 's namiddags een dutje gedaan om 's avonds te gaan kijken naar kris die moest voetballen. Het was ijskoud, ben dan ook niet uit de kantine geweest, maar ante was niet weg te slaan van de voetbal. Ben op een gegeven moment nog de jas van stan boven zijn ja gaan aandoen, want hij wou echt jiet naar binnen. Volgens hem speelde buffalo aa gent tegen merelbeke en heef tgent gewonnen (de ploeg van papa)
Zondag moest kris eens niet gaan voetballen en we hebben samen met de kinderen ge-apperitiefd en dan lekker gegeten. 's namiddags zijn we op bezoek geweest bij kris zijn ouders.
Maandag was het paaseieren rapen van de gezinsbond, en aangezien we in het bestuur zitten, waren we al vroeg 's morgens bezig met alle voorbereidingen. Na jaren met een stralende zon eitjes te rapen, lag er nu waarempel sneeuw!
Dinsdag voor een ganse dag met klasse naar neeltje jans. Koud, veel wind, maar toch een leuke maar vermoeiende dag gehad.
Woensdag een ganse dag naar brugge gegaan om het laminaat verder te leggen in mijn mama haar living. We zijn er bijna, morgen gaan we het laatste stuk gaan doen!
Donderdag hadden we plannen om nog eens op stap te gaan in gent en naar het gravensteen te gaan, maar ik had heel veel krampen en diarree, dus zijn we maar thuis gebleven. Kris heeft ondertussen spotjes gehangen in de gang! 's avonds ging stan gaan slapen bij tante kat, want vandaag is hij met mijn zijs en D. meegegaan naar euro disney. Een heel vermoeide maar gelukkige stan hebben ze deze avond weer afgezet. hij ging dromen over euro disney, maar niet over de draak, want die vond hij te griezelig...
Als compensatie omdat stan een leuke dag had, zijn de kinderen hun favoriete nicht inneke en nog een neefje Niels komen slapen. Vandaag gingen we normaal naar plopsaland gaan, maar door de regen hebben we maar beslist om iets binnen te doen. We zijn gaan zwemmen in een subtropisch zwembad scheldorado in Terneuzen (de tweede keer deze week in Nederland!). Het was leuk. Eerste keer dat ik er zelf ook kwam, ideaal voor onze kinderen.
De rest van de vakantie is ook volgeboekt, dat laat ik wel nog eens weten.
Kinderen zijn wel super lastig deze week: stan heel onbeleefd, altijd direct een antwoord klaar, ante zijn drukke zelf met de nodige buien (deze morgen bvb een pantoffel, een harde een croc, gegooid naar inneke) en kobe alweer een eetcrisis, heeft vanavond eten van deze middag moeten opeten...
Volgende week moet kris weer werken, en ik moet ook nog wat werken voor school, dus kinderen gaan drie dagen naar de opvang, deze keer eens geen kampje of op school, maar via mijn werk (provincie oost-vlaanderen) drie dagen met een bus naar puyenbroeck. Hopelijk vinden ze het leuk..
V.

woensdag 19 maart 2008

race tegen de tijd!

Hoe ik het weer voor elkaar gekregen heb, is een wonder: maar ik had tot vandaag 12.00 om alles te verbeteren en punten in te geven, en was om 10.50 klaar met alles! Ongelooflijk hoe ik alles steeds weer op het laatste moment moet doen!!
Er is ondertussen weer heel wat gebeurd bij ons sinds mijn laatste post. Te lang om alles uit te leggen, zal het heel kort houden.
Zaterdag meeting in mierennest, eenmaal thuisgekomen kwam mijn zus oppassen, want we moesten nog bij vrienden gaan eten. Toen we weg waren heeft stan een heel grote dip gehad (het is er precies de tijd van het jaar voor!!). Had vooral te maken met een jongentje in zijn klas, die de andere kindjes tegen hem opzet... Tante kat heeft een goed gesprek gehad met stan, en hij is toch rusitg gaan slapen. Dank je tante kat daarvoor!
Zondag hebben kris en ik een geprek met stan gehad, en maandagmorgen heb ik de situatie uitgelegd aan de juf. Ze schrok er niet echt van, ze had ook het gevoel dat er vanalles scheef aan het lopen was in de klasgroep. Op dinsdag heeft ze dan een klasgesprek gehouden over pesten, en stan heeft toen ook heel goed kunnen zeggen wat er op zijn lever lag, en vooral ook waarom. Hij is blij met het gesprek, en hopelijk verbetert de klassfeer een beetje!
Gisterenavond weer verder gaan voorbereiden voor stan zijn lentefeest (het noemt eigenlijk beestenboel!). Veel te lang blijven kletsen, was pas om 23.30 thuis! En vanavond moet ik de zakjes gaan vullen met paaseitjes voor de zoektocht maandag met de gezinsbond. En morgenavond heb ik dan zelf oudercontact. Ben dus al elke avond niet thuis geweest. Vrees dat ik het ga merken tegenhet einde van de week! Maar gelukkig is er daarna vakantie!!!
Verder is het gespreksonderwerp hier in huis nu euro disney! Stan en Ante kunnen er niet over zwijgen. Stan kijkt eigelijk vooral uit naar het logeren bij tante kat, en het 3 uur kletsen in de auto met tante kat! En ik vrees ervoor zus dat ante ook eens wil komen logeren...
V.

vrijdag 14 maart 2008

dipje

Gisteravond een serieuze dip gehad. Weet niet zo goed wat er precies de oorzaak van was, want op zich verschilde de avond niet zo veel van de andere, maar het werd me gewoon even allemaal te veel.
Ante is heel vaak zo druk, en zo impulsief dat ik me eigenlijk als ik bvb op straat loop met hem, me constant ongerust maak, of hij niet overloopt ofzo, en ook in huis blijf ik precies steeds hetzelfde herhalen... Om moedeloos van te worden.
Gisteren ging ik wafels bakken. Hij wou kijken en had toen al een plastiek bekertje omver gegooid. Had hem gezegd dat hij daar stil moest staan, want dat er dingen op de kast stonden, en 2 minuten later zit hij weer met zijn armen te zwieren en valt er nu een stenen potje op de grond. Ik reageer wsl niet goed: ik roep ANTE! En als reactie begint hij te roepen en te brullen en te schoppen en nondedju hé (heeft hij uit mega mindy) te zeggen. Het was al de tweede keer die avond dat hij heel fel reageert en in de gang moet gaan staan. Ik vond niet direct het vuilblik, mijn borstel is stuk, en voila: ik had het gehad...
Ben dan in de gang op de trap gaan zitten en heb kris gebeld. Die had gelukkig direct door dat er iets ergs aan de hand was, en is direct naar huis gekomen..
Ondertussen zat ik nog altijd in de gang, en opeens had stan door dat ik er niet was. Hij is dan in de gang gekomen, heeft zich naast mij gezet op de trap, arm rond me gelegd en gezegd: ik mama dat je beter papa belt... De schat!!!
Maar waarom dan de dip: ik weet dat ik vaak fout reageer op ante, maar dat ligt ook in mijn karakter. En dan ben ik kwaad op mezelf, omdat ik me niet beter in de hand kan houden. Dit weekend zei kristel nog dat ik heel veel geduld met kobe heb (zie voorval reisje), en dat is wsl ook zo. Ik weet perfect hoe ik moet omgaan met kobe, en dat gaat ook heel natuurlijk. Maar ja: schuldgevoel dus van hier tot in tokio, omdat ik weeral eens niet goed gereageerd heb, en ik vraag me ook steeds vaker af: voor mij is het op sommige momenten ook niet evident om hem graag te zien, maar hoe moet het dan neit zijn voor andere mensen? De juf bvb? Als hij het lastig heeft, blijft er niet veel over van het schattig blonde mannetje...
Afin: heb daarna een ontspannend bad genomen en kris heeft ook weer wat rede in mij gebracht. Vandaag voorlopig geen dip...
V.

woensdag 12 maart 2008

Alweer een weekje voorbij gevlogen...
Een kort verslagje van de voorbije week volgt...
Vorige week telefoon gekregen van de mama van het boezemvriendje van ante en kobe. Aangezien zijn ouders in de grote vakantie uit elkaar gegaan zijn, en de mama terug naar brugge is gaan wonen, zijn de kindjes ook verandert van school, en gaan ze nu in brugge naar school. Af en toe spreken we wel nog eens af, want de kinderen zijn elkaar nog lang niet vergeten. Zaterdag was het het verjaardagsfeestje van hun vriendje, en natuurlijk wou hij ook ante, kobe en stan. Alleen had ik een ganse dag opleiding van alexander, en aangezien het op kris zijn werk was, kon die ook niet verdwijnen. Gelukkig was mijn mama weeral eens flexibel, heeft ze haar plannen voor de zaterdag verandert, en zijn de kindjes dus een ganse dag naar haar gegaan. En aangezien zij in brugge woont, kon ze ze gemakkelijk brengen en halen. Ze zijn er dan ook blijven slapen zaterdag avond, zodat kris en ik, samen met kristel en A nog iets zijn gaan eten in Gent, en zoals de traditie het wil: caiperinha's gaan drinken in het polé polé café. A is natuurlijk volop gekeurd en gewikt en gewogen, en wat ik van hem vind, zul je me maar eens persoonlijk moeten vragen... ;)
Zondag zijn we de kindjes dan gaan halen, en kris heeft samen met mijn zus en D al een stuk laminaat gelegd bij mijn mama in de living. Ze is volop aan het herinrichten, en alle hulp is natuurlijk welkom. (kinderen hadden zaterdag al met heel veel plezier de oude parket uitgebroken...)
Ondertussen heb ik volop examens (allé, mijn lln toch) en ook stan heeft toetsenweek. Hij zegt er niet te veel over, dus het zal wel goed verlopen... Deze namiddag mag hij terug naar een verjaardagsfeestje. het is volop het seizoen...
Gisteren weer een staaltje van kobe zijn streken meegemaakt. We zaten aan tafel te eten 's avonds, kris was nog niet thuis. Ik moest naar het toilet, en ze hadden duidelijke instructies gekregen dat ze rustig moesten zijn. Op het moment dat ik terug kom, zat ante te huilen: stan had aan zijn oren getrokken. Volgens stan omdat ante hem eerst geslaan had. En toen vroeg ik aan ante: waarom heb je stan geslaan: omdat ik moest van kobe. Die zat dus ondertussen heel de tijd van niets te gebaren. Heb dan maar kobe in de hoek gezet (hij heeft onderweg naar de hoek nog een spel die nog op de grond lag om verder te spelen omver geschopt...) en ante en stan moesten elkaar een zoen geven en een knuffel. Die kleine manipulator!!!!
V.

woensdag 5 maart 2008

We hebben het weekend allemaal overleefd, en aan de verhalen te horen was het voor iedereen leuk! Alleen heeft Kris, ergens in de loop van het weekend griep gekregen, dus voor hem was het iets minder.
Toen ik zondagmiddag thuiskwam was steven er nog, en lag kris ziek in zijn bed. Dan eens met steven gekeken of er nog een weekend vrij was om nog eens met hem op weekend te gaan, en tot te conclussie gekomen dat tot augustus we nog welgeteld 3 vrije weekends hebben...
Maandagavond naar de poppol geweest, en het was weer leuk. Ik had vorige week tickets extra gewonnen, dus waren mijn zus en D. ook mee. Diezelfde avond speelde tokio hotel in vorst nationaal, en ja hoor, maandag was er een lln, van wie ik weet dat ze fan is niet op school. Toen ik aan de andere lln vroeg, of ze soms niet in brussel was, wisten ze me te vertellen dat ze al sinds zaterdag aan vorst nationaal stond... Goed gek!
De start activiteit voor stan zijn 'lentefeest' is heel goed verlopen, en zoals we het gepland hadden! Ik kijk uit naar de volgende activiteit!
Gisterenavond konden we in de school gaan kijken naar een film die ze elk jaar maken, per klas. Jammer genoeg moest ik lesgeven tot 16.20, dus kon ik er neit bij zijn. Maar mijn mama en kris zijn ouders waren naar gent gekomen, dus die hebben de film al gezien. Ik weet dat we de dvd nog zullen kunnen kopen, dus ik zal nog een beetje geduld moeten hebben om de film te zien. Volgens mijn mama kijkt kobe dit jaar al niet boos elke keer dat hij in beeld komt, dus een hele vooruitgang!
Verder heeft stan vanaf morgen toetsen voor het groot rapport, en we hadden een briefje gekregen met richtlijnen. Ik heb die dus gisteren met stan overlopen: elke dag lezen, voldoende nachtrust en voldoende ontspanning. Gisteren dus zonder morren, samen met de broertjes gaan slapen. Maar wat ik neit ingeschat had: deze morgen was hij al om 5.04 (zijn letterlijke woorden) wakker en is hij beginnen lezen in zijn bed. Tja, dat was nu ook weer niet de bedoeling... Dan maar opnieuw instructies gegeven dat hij niet voor 6.30 mag beginnen lezen. Hij wil dus echt geen enkel foutje hebben op zijn groot rapport... Zal het luikje ontspanning extra in de verf zetten de komende week...
V.