donderdag 28 februari 2008

Plannen voor een druk weekend

Wat in mijn agenda op voorhand stond als een vrij weekend, is de laatste maand uitgedraaid op een heel druk weekend. Iedereen hier heeft een drukgevuld weekend. Mss even overlopen:
Mezelf: aangezien het weekend vrij stond, hebben we 2 maanden geleden ongeveer met de meiden beslist om dan op ons jaarlijks weekend te gaan. Ik vertrek dus vrijdag, na het zwemmen, en kom zondagnamiddag terug.
Kris: heeft het weer heel goed geregeld, om net het weekend dat ik weg ben, vanalles te plannen... Vrijdagavond voetballen, zaterdagavond gaan eten met de groep van de zondagvoetbal... (dus 2 avonden niet thuis, en ik, de vaste babysit ook niet, dus probleem!)
Stan: vertrekt vrijdagavond ook precies op weekend. Vrijdagavond gaat hij logeren bij tante Kat en D. Daar blijft hij dan tot zaterdagavond, dan gaat tante Kat mee naar de eerste activiteit voor zijn lentefeest, en daarna voert tante kat hem naar de klimzaal, waar hij dan op miniweekend gaat tot zondagmiddag. Kris moet hem om 12.00h zondag daar afhalen. (hopen dat hij het niet vergeet ;) )
Ante en Kobe: zijn dus vrijdagavond alleen thuis, daar heb ik een oppas van de bond voor geregeld. Zaterdagmorgen speciale activiteit van 10.00-12.00 in de klimzaal voor de kleuters. Zaterdagavond komt Ante zijn peter, peter steven oppassen, zodat de papa weg kan gaan.
Kun je nog volgen???
En hopelijk ligt iedereen zondagavond weer in zijn eigen bed, hier in de vredestraat...
V.

zondag 24 februari 2008

werken in huis

Gisteren is de loodgieter langs geweest om een nieuwe hoogrendementsketel te komen plaatsen. Vorige ketel deed wel nog goed zijn best, maar hoogrendement is toch wel veel beter voor het milieu, en met al die premies valt de kostprijs al bij al nog mee. Terwijl ook de loodgieter een lavobo laten installeren in ons toilet beneden. (eindelijk!). Kobe heeft alles heel goed in de gaten gehouden, en terwijl constant staan kletsen met de 2 loodgieters. Die mond staat echt geen 2 minuten stil! Ocharme die mannen, ze kregen zelfs instructies over hoe ze op het toilet konden gaan. (je kan zitten op een toilet, maar ook rechtstaan, ;..)
Langzaam maar zeker geraakt ons huis nog afgewerkt! Ondertussen zijn we ook vanalles aan het opruimen, en in zo'n tussenfase ligt het huis natuurlijk helemaal overhoop. Vanavond nog een beetje verder opruimen.
Gisteravond naar amateurtoneel gegaan. Een collega van Kris speelde er in mee. We waren met 5, en in de pauze te lang blijven hangen in het cafee ernaast, zodat het al weer bezig was, toen we binnen kwamen. Heel de zaal door, tot vannachter, iedereen heeft ons dus gezien....
Net voor we vertrokken dacht ik de GPS in te stellen, maar de kaarten van belgië waren gewist... Nog geprobeerd om ze terug te vinden, maar het lukte niet. Deze morgen alles eens op mijn gemak bekeken, en alles is terug ok nu. Typisch mezelf. Ik zit dan maar te prutsen aan zo'n dingen, zonder handleidingen te lezen, en dan loopt het natuurlijk af en toe fout!
Ik ga straks nog naar mijn mama in Brugge, en hopelijk is er minder verkeer dan vorige week. Toen heb ik er in het doorgaan en terugkeren elk anderhalf uur over gedaan, terwijl het normaal maar 45 min is. Wat heb ik een hekel aan de kusttoeristen. Een gewoon familiebezoek (mijn familie woont in brugge, wij in gent, dus ja E40), zorgt er voor dat ik in meer dan de helft van de gevallen in de file sta. Kunnen mensen niet gewoon in hun eigen streek gaan wandelen, liggen, ijsjes en pannenkoeken eten, zonnen, bruinen, ...?
V.

donderdag 21 februari 2008

ante en zijn kosten....

De week zit er bijna weer op, en ik ben blij dat ik gisteren eens heel vroeg in mijn bed ben gekropen (21.30), want ik had slaap nodig. Niet dat mijn leven zo druk is, maar ik heb toch een vol programma, waardoor ik soms van het één naar het ander moet. (en ertussen nog een beetje werken...)
Ben vorige week op gesprek geweest in het COS voor Ante. Voorjaar 2009 zal hij getest worden. (tja, lange wachtlijsten). Ik wist het op voorhand dat de wachtlijsten zolang waren, dus had me daarom ook op tijd aangemeld. Was een goed gesprek, we zaten op dezelfde golflengte, en we zullen zien wat er uit komt. Ze vroeg op een gegeven moment of de situatie met hem nog houdbaar was binnen het gezin, maar net daar maak ik me de minste zorgen. Thuis kunnen we hem wel aan, maar wat denken mensen wel niet van hem, en vooral: zal hij wel vriendjes hebben? Want ik begin nu toch te merken dat kindjes soms een beetje bang worden van zijn druk gedrag. Afin, wordt vervolgd.
Gisteren dan met Ante naar het revalidatiecentrum om zijn gehoor te testen (tja, er zijn kosten aan die jongen ;) ). En idd, wat ik al gemerkt had: zijn gehoor is niet optimaal. Oorzaak is wsl vocht achter het trommelvlies. Binnen 6 weken terug op controle om opnieuw te testen, en als het vocht blijft zitten zal hij buisjes moeten hebben. Ook te horen gekregen van de dokter, dat hij mss wel best therapie volgt voor zijn 'stotteren'. Hij stottert nog neit echt hoor, maar wsl door zijn chaos in zijn hoofd, krijgt hij zijn woorden moeilijk geordend en blijft dan hangen in een zin. Zal deze week nog proberen een afspraak te maken met een logo die daar gespecialiseerd in is.
En dan bedenk ik bij dit alles: best dat ik nooit laat moet werken, en vaak overdag thuis ben, zodat ik alles kan regelen op treffelijke uren...
Dinsdag trouwens mijn bijscholing gehad over corel. amai. Wat zijn we daar in de watten gelegd! Het begon om 10.00 (was bijna te laat omdat ik mezelf had buitengesloten en de buurvrouw is dan over de muur gesprongen voor mij, want ik dierf niet), een ontbijt stond klaar. (in het park plaza hotel in antwerpen). Op de middag kregen we een uitgebreide lunch: koud en warm buffet, wijn, dessert buffet, ... In de namiddag nog een koffiepauze, nu met donuts, en na het seminar een drink met champagne in aquatopia. Wel een ganse dag uitleg in het engels, is vermoeiend naar het einde toe... Ik zal wel uitkijken of ik nog eens zo'n bijscholing kan volgen.. (en zeggen dat ik daar dan ook nog voor betaald wordt!)
Nu moet ik naar de school van stan, want ze zijn over sprookjes bezig en de juf heeft gevraagd of ik een sprookje wou voorlezen. Daarna ga ik dan direct door naar mijn school, want om 12.00 moet ik het open leercentrum open doen. Daarna nog 2 uurtjes wiskunde en de week zit er grotendeels op! (morgen heb ik een ganse dag een stagiair!)
V.

woensdag 13 februari 2008

Het begin van een drukke week zit er op. Nog even en weer weekend!
Maandagavond is Stan de de zwemles teruggekomen met een tand in een papiertje. Hij was al een tandje verloren bovenaan, begin januari, door te vallen (het zat wel al los), maandag in het zwembad was hij met zijn zwemplank aan het kloppen op Wout, Wout klopt terug, tand ernaast die ook los stond eruit! Dus nu echt een groot gat voorraan in zijn mond. Grappig om te zien! En wat wordt hij groot!!!
Hij heeft zondag van tante kat een sudokuspel gekregen, en wat kan hij het al goed. Binnenkort is hij sneller dan mij in het oplossen. Kan ik niet laten gebeuren, zal ze elke dag nu oplossen in de krant om me te oefenen!
Gisteravond de krijtljnen vastgelegd voor het reisje met vriendinnen in augustus. Dit jaar door omstandigheden maar met 4, maar we hebben er zin in. Nu nog iets verder plannen, en alles komt in orde.
Op school is het druk, maar ik heb niet te klagen: nog 5 weken en weeral vakantie!!! ;) Deze namiddag moet ik naar een bijscholing over het platform dat ik beheer voor de school. De eerste van 5 woensdagnamiddagen. Das minder natuurlijk, want kindjes kunnen dan niet naar huis komen, maar ze hadden er zin in om in de opvang te blijven...
Volgende week nog een bijscholing, maar dan gelukkig overdag, op dinsdag. Maandag ook gehoord dat een collega ook gaat, dus ik ga daar niet alleen tussen de computernerds staan... (ja, weer een computer opleiding, nu corel draw en paint shop pro). Leuk hoor informatica geven, maar ik moet toch zorgen dat ik me blijf bijscholen, anders ben ik binnen de kortste keren niet meer mee.
Zal nu nog een beetje wiskunde voorbereiden voor volgende week, zodat ik daar dan niet met mijn mond vol tanden voor mijn lln sta ;)
V.

zondag 10 februari 2008

Weekje verlof

De meesten zullen het wel weten: ik ben een weekje op stap geweest met kristel en de kinderen. We hadden een huis gehuurd in de buurt van Durbuy. De zoektocht om het huis te vinden op vrijdagavond in de donkerte, zelfs met gps was niet zo eenvoudig. Zoals zo vaak in de ardennen is er maar 1 straatnaam, en hebben ook alle zijstraten dezelfde naam. begin dan maar eens te zoeken...
Het huis was super mooi, heel ruim, en een heel grote tuin, die we moesten delen met 2 andere huizen, maar aangezien die niet verhuurd waren, hadden we de tuin voor onszelf!
Kort samengevat was het een heel leuke en gezellige week. Kinderen konden heel goed met elkaar opschieten. Stan en Dagmar kwamen heel goed overeen. (zoals gewoonlijk, onze ladyman...)
Wat hebben we gedaan: bezoekje gebracht aan durbuy (was eigenlijk een fotoshoot van 5 kinderen..), korte poging om een veldweg te verkennen( die bleek dood te lopen), op terras van het huis in de zon genieten, binnenspeeltuin bezocht, gaan zwemmen (greg had een hele aanval op kris gepland), boswandeling door heel veel modder (mannen lieten testosteron volop gaan: ik wil voorop, ik wil de kaart, ...)en een bezoek aan parc chlorofyl.
Er waren enkele minpunten ook: ante en kobe zijn enkele dagen half ziek geweest, kobe heeft zijn koppig karakter laten zien door meer dan 24 h te weigeren om te eten, ik heb niets voor school gedaan, dus ik zal morgen het etentje moeten missen om te werken voor school.
Conclussie: zeker voor herhaling vatbaar!
Gisteren met de kinderen ook naar kindercarnaval in Ninove geweest (op dit moment is de papa aan het carnavallen). Heel mooi weer, dus de stoet was leuk in het zonnetje. Morgen weer de realiteit van het werk, met een heel drukke week voor de boeg, met bijna elke avond een vergadering. Zal blij zijn als het weer weekend is ;)
V.