donderdag 27 december 2007

ante

Het was me al een paar weken geleden opgevallen, en mijn zus ook. Ante hoort precies niet zo goed meer. En ik weet wel, elk kind hoort zeker niet alles wat je zegt als ouder, maar het was wel heel opvallend. Mss omdat ik er nu meer op let, maar ik heb het gevoel dat het erger wordt. Ben dus vanavond naar de huisdokter gegaan, en die heeft me doorverwezen naar een nko-arts. Morgen dus bellen naar het uz voor een afspraak. Volgens een vriendin van mij is de leeftijd van 4 cruciaal voor de taalontwikkeling en is het dan belangrijk dat ze goed horen. Hopelijk is het niet al te erg...
Onze 'verbouwingen' schieten realtief geod op. Living is bijna leeg, kleuren voor op de muren zijn gekozen, parket en plinten liggen klaar in de gang. Zaterdag wordt de oude vloer uitgebroken en dan kan het schilderen beginnen. Zal proberen zoals in het echt voor en na foto's te nemen. Gelukkig zit ik een hele week aan zee, terwijl kris stof maakt!
Heb vanavond alles van de kod over gedragen aan mijn opvolgster. Weet zeker dat het de goede beslissing was, maar het is toch een beetje je kind afgeven. Toen ik het overnam, was de dienst op leven na dood, heb dus alles opnieuw leven in geblazen, maar blijkbaar is mijn adem nu op, want ik begon het meer en meer als een opgave te zien. Geen telefoons meer 's avonds, mensen die constant over de vloer komen, ouders die te veeleisend zijn, maar ook geen leuke babbels meer met de oppassers, ouders die je heel dankbaar zijn omdat je hen geholpen hebt... Ik zal eerst en vooral genieten van de rust, en dan mss alles op een rijtje kunnen zetten. Slaap lekker allemaal
V.

woensdag 26 december 2007

kerst

Ik vind het eigenlijk best vervelend dat kerst zo midden in de week valt. Het is nu al woensdag, en nu pas is de rust tijdelijk teruggekeerd. Ik ben precies al veel dagen kwijt van mijn verlof, en heb nog bijna niets uitgestoken.
Zondagavond afgesproken met ouders van kindjes in de klas van de jongens. Een beetje zitten brainstormen over een eventueel 'feest' voor de kindjes van zedenleer, en daarna zoals de traditie het wil: carcasonne gespeeld. En jammer genoeg ook volgens de traditie is kris weer gewonnen... Hun kindjes zijn blijven slapen bij ons, en 's morgens zijn we dan met zijn allen gaan brunchen bij hen thuis! Heel gezellig!
's avonds zijn we dan naar Brugge gereden om kerst te vieren. De kinderen hebben heel de avond flink gespeeld met de kinderen van mijn nichten. We hebben ze bijna neit gezien of gehoord. Alleen af en toe een drankje komen halen!
Om 1.00 zaten we in bed, de kinderen hebben voor hun doen redelijk lang geslapen 'tot 9.00'. Op de :iddag lekker lang geapperitiefd en ondertussen cadeautjes open gedaan. De kids hadden heel veel cadeautjes, en waren dus heel blij! Volgens kobe was het leukste zijn bumba piyama, volgens stan zijn t-shirt van cars, en het tweede leukste zijn goocheldoos. En voor ante was alles even goed! Ik heb een nieuwe gsm gekregen (had mijn oude eens lompweg laten vallen), met camera en nog heel wat opties! Super vind ik dat!
En nu: nu ben ik weer wat aan het werken voor school, want vanaf zaterdag ga ik een weekje naar zee, en ik moet nog wat schoolwerk doen!
V.

vrijdag 21 december 2007

Vakantie!!!!!

Jaja,
jammer voor wie het niet heeft: maar ik heb lekker 2 weken vakantie!
Gisteren nog even heel hard gewerkt, oudercontact gehad. Heel veel traantjes gezien, tja studeren wordt nogal vaak vergeten als ze puber zijn...
Deze morgen nog een korte personeelsvergadering gehad, en daarna nog gaan eten met enkele collega's, en dan kon de vakantie beginnen!
Heb dus ook oudercontact gehad voor stan: het klinkt mss vreemd, maar ik was blij dat hij niet alles juist had op zijn toetsen. Hij was er al zodanig aan gewoon geraakt, om altijd het maximum te halen, dat hij het een beetje hoog in zijn bol begon te krijgen. Dus weer eventjes met de voetjes op de aarde. Hij was wel teleurgesteld, maar hopelijk beseft hij nu ook dat hij ook meer moet werken, net zoals de andere kindjes. Dus vanaf nu: niets meer lezen van avi0 en avi1 maar avi2. En dat ook niet zolang meer duren. Ook met de juf afgesproken om hem na de vakantie, meer dan de andere kindjes contractwerk te laten doen, want het gaat wel iets te traag voor hem in de les, en dan is hij soms heel eigenwijs, en doet gewoon zijn eigen ding. Hij moet gewoon nog een beetje leren om zelfstandig in stilte te werken.
De week met de vijs erop heeft voorlopig ook resultaat, zijn gedrag is weer beter. Toch ook gevraagd aan de juf om hem in de gaten te houden, want hij heeft heel wat vriendjes uit het zesde leerjaar, en daar hoort en ziet hij soms dingen van, waar hij nog te jong voor is. Als je met hem in Gentbrugge loopt, dan is de kans groot dat er iemand goedendag zegt tegen hem, ik weet niet wie het is, en dan is het iemand van op school. Hij is al berucht ;)
Morgen met de kids en tante kat naar de zoo en dan naar de kerstshow van samson en gert. Was vorig jaar heel leuk, dus ik hoop hetzelfde dit jaar. Stan had wel een probleem: hij wou ook voor de eerste keer naar de scouts gaan. Dat zal dan voor na de vakantie zijn.
Verder is kris ook 2 weken thuis, en hebben we een aantal verbouwplannen: we gaan parket leggen beneden, opnieuw verven en kasten en een extra bureau maken, zodat de computer voor de kinderen ook weer aangesloten kan worden. Hopelijk niet teveel stof!
V.

woensdag 19 december 2007

mixed emotions

Nog een kort verslagje van een weekend met heel wat gemengde gevoelens...
Vrijdagavond met een collega naar de kerstmarkt in Gent geweest. Had dat eigenlijk nog nooit gedaan zo 's avonds, en het was heel gezellig. Net genoeg volk, een bandje die optrad (behalve het koude weer, dacht ik bijna even dat het terug gentse feesten waren...) Nog maar eens bevestigd dat Gent echt een heel leuke stad is om te wonen. Pech voor iedereen die er niet woont ;)
Zaterdagmorgen dan begrafenis van mijn lln. Een heel mooie vrijzinnige dienst. Bij mijn vader was het ook een vrijzinnige dienst, en ik moet toch zeggen dat dat heel wat persoonlijker en mooier is dan een mis, maar ja dat is mijn mening. Heel aangrijpend, heel wat tranen gelaten, en vooral ook: waarom????
Zaterdagnamiddag was tante kat en kristel naar hier gekomen en ik ben samen met hen naar de boekenbeurs in flanders expo gegaan. Enkel Kobe was mee, stan en ante deden een midagdut, samen met de papa! En kob die heeft genoten van eventjes enigst kind te zijn, en vooral van alle aandacht van één van zijn lievelingspersonen, kristel! Elk met een zak volgeladen zijn we naar buiten gegaan (wel 2 uur later!)
Zaterdagavond kristel leren kolonisten! Amai. Wat een talent! Ze heeft ons gewoon onder tafel gespeeld! Denk dat het voor herhaling vatbaar is! Na het spel zijn we blijven kletsen en opeens was het 3.45! Tja, het was dan ook heel gezellig.
Zondagmorgen nog wat gekletst met kristel (tja, we waren blijkbaar nog niet uitgekletst!).
Om 16.00 moesten we in Ninove zijn voor een geboortefeest. Het lijkt mij altijd dat andere kinderen zoveel rustiger zijn dan de onze. Ze hebben zich weeral eens van hun wilde kant laten zien. Komt daarbij dat ze totaal niet verlegen zijn, en ze tegen iedereen beginnen te praten! In de terugweg nog gehoord van Kris dat Stan eigenlijk heel stout was geweest, en vrijdag op school had hij een groter meisje ook al geslaan, dus deze week is het de week met de vijs er op. Hij heeft het al aan de lijve mogen ondervinden. Hopelijk Heeft het een positieve invloed op zijn gedrag, want het is nogal erg de laatste weken. Straks moet ik naar het oudercontact, en zal eens zien wat de juf zegt...
Oh ja: als er iemand nog een kerstcadeau zoekt voor kinderen: de sint bracht hier een v-smile pocket, en ze zijn er helemaal wild van! Wat een goed gedacht van die sint!
V.