donderdag 23 augustus 2007

Lieve kleine wijsneus....

Mijn autoradio heeft het opgegeven! Opeens, zonder me te verwittigen!, werkte de radio niet meer. En ik ben zo'n radiomens.... Er zat niets anders op dan naar cd's te luisteren(cd-speler werkte wel nog). In een ver verleden was mijn cd-collectie mee met de tijd, en die van kris nog meer, maar om één of andere reden komt het er niet meer van om op regelmatige basis cd's te kopen. We hebben dus een ietwat gedateerde uitgebreide cd-collectie. Omdat ik nogal graag meezing in de auto, had ik de cd van Gorki in de auto gestoken. En wegens mijn alom bekende luiheid, was ik te lui om af en toe te veranderen van cd, dus zat ik al een week of drie te luisteren naar Gorki. En wat bleek: de kinderen vinden gorki ook super! Dan toch een beetje muzikale smaak van de mama en de papa geërfd (en niet enkel k3!). Vooral het liedje lieve kleine pirhana kon stan goed bekoren. Moest constant het liedje opnieuw opzetten, en dan zaten er drie op de achterbank mee te zingen! Zal wel een zicht zijn: ik en drie kinderen om ter luidst meezingen met Gorki! (doet me er aan denken dat ik ze volgend jaar dan kan meenemen naar een optreden van gorki op de gentse feesten!)
Gisteravond moest ik met de kinderen naar de kapper (ttz kris zijn zus die kapster is). dus wij 's avonds naar ninove. Eenmaal op de E40 bleek er file te zijn. Omdat ik kris zijn zus wou verwittigen dat ik later ging zijn, was ik aan het bellen, en bleef op het eerste rijvak. Volgens stan moest ik naar het derde rijvak gaan, want daar ging het vlotter vooruit. Ik zei hem dat ik nu eventjes op het eerste rijvak ging blijven, maar hij bleef maar doorzeuren voor het derde vak. Tot ik me uiteindelijk kwaad gemaakt heb, dat ik een goede reden had om op het eerste vak te rijden, en hij moest leren gewoon dingen aan te nemen van mij (want ik weet het toch beter!)
Op de terugweg, zei hij bij de oprit heel eigenwijs, toen ik net voorbij de oprit was, dat was wel de weg naar de E40 hoor en je bent er voorbij. toen kreeg ik het helemaal op mijn heupen. Was de oprit richting brussel, richting gent was net over de brug. Heb dan maar gezegd dat hij maar beter moet lezen als hij dan toch persé alles beter wil weten...
Ach ik weet het, hij bedoelt het goed, maar ik krijg het toch soms op mijn heupen van zijn eigenwijsheid! hij heeft trouwens van kris zijn zus, die zijn meter is een mooi tandendoosje gekregen om zijn melktandjes in te stoppen.
V.

dinsdag 21 augustus 2007

Een mijlpaal!

Ben hier weer terug van weggeweest. Ik moet het toegeven dat ik dit jaar toch wel heel vaak op reis ben geweest, maar het moet maar zo plezant niet zijn!
vorige week een weekje in de Morvan in frankrijk gezeten. We waren met 8 meiden. En wat doen we tijdens zo'n weekje? Dat is heel kort samen te vatten: slapen, kletsen, boeken lezen, eten. En dat is het zowat. Geen bezoekjes naar hier of daar (dus vraag me niet hoe de streek eruit ziet!), geen activiteiten, gewoon een weekje relaxen! En wat kan een mens daar van genieten. In mijn vorige post had ik het nog over tirza, die ik heel goed vind, maar blijkbaar zijn de meningen daarover verdeeld, want sommigen vonden er totaal niets aan. Blijkbaar zijn de meningen over arnon grunberg niet gelijklopend! (alhoewel ik zijn colums in de humo ook maar niets vind...) Dan maar een boek aanraden dat iedereen onverdeeld wel goed vond: de helaasheid der dingen van dimitri verhulst (publieksprijs gouden uil) Leest heel vlot, niet zo dik als Tirza.
De laatste twee weken van de vakantie zijn begonnen, en ik ben dus ook weer in actie geschoten met voorbereiden. Ik kom precies maar traag opgang, maar zal wel in orde komen. Kinderen gaan dus de hele week (behalve vrijdag) naar de opvang, zodat ik een beetje kan werken. Volgende week doen ze nog een sport kampje.
Van waar nu de titel mijlpaal? Gisteren was er een mijlpaal in Stan zijn leven. Hij was er al een tijdje naar aan het uitkijken, had het gezien bij vriendjes uit de klas, bij hem kon het ook elk moment gebeuren, maar hij had niet genoeg lef om het eerder te doen! Nu is hij volledig klaar voor de grote school!
V.

maandag 6 augustus 2007

vakantie!!!

tja,
waar te beginnen.... Ben hier al zo lang niet meer geweest dat het teveel is om alles op te noemen. We hebben ondanks het tegenvallende weer in het begin, een leuke vakantie gehad. Zijn terug van zaterdag. Stan was heel blij dat hij terug in zijn bedje kon slapen (vrees dat het een familietrek is, bij kris in de familie gaan ze ook niet zo graag lang op reis....) , ante en kobe willen alweer terug naar Frankrijk!
De foto's probeer ik deze week eens te posten, ik heb er allezins massa's! Een nieuw fototoestel zet aan tot veel foto's! Ben ook begonnen met een powerpoint te maken met foto's maar vrees dat ik dat hier niet gepost krijg. Heb er allezins nog heel wat werk aan, dus zal niet voor direct zijn!
Ondertussen is het hier weeral heel druk! Gisteren familiefeest gehad bij kris, en dankzij het mooie weer en de waterpistolen van onze kinderen, ontstond er een heus watergevecht! Iedereeen nat, ook de puber neven en nichten en de volwassenen! Vandaag moeten er heel wat boodschappen gebeuren (colruyt, en hopelijk ook nog naar stad, want na 7 jaar zijn mijn teva sandalen kapot!) en vanavond is het etentje bij mij, dus moet ik nog koken en hier nog wat opruimen, want er ligt massa's was die nog moet opgeplooid worden! En nog eens stofzuigen, want de poezenharen liggen overal!
Morgen naar antwerpen met kristel en heidi! Zal goed doen om weer eens bij te kletsen, kinderen zullen ook blij zijn om elkaar opnieuw te zien! Donderdag naar plopsaland en verder komen er nog vriendjes uit de kinderen hun klas spelen. Dus weeral een druk programma! En zaterdag vertrek ik dan voor een weekje luieren met de meiden in Frankrijk! Kijk er naar uit! Een weekje niks doen, veel kletsen, lezen, lekker eten!
Had in het begin van de vakantie vier boeken gekocht, maar ze zijn al uitgelezen, dus moet deze week nog eens in de fnac geraken om een nieuwe voorraad voor volgende week in te slaan. Heb oa Tirza gelezen, die de gouden uil gewonnen heeft, en het is echt een aanrader!
V.