donderdag 12 juli 2007

deze week

We zijn hier nu bijna een week op de camping en de kinderen beginnen al goed hun weg overal te vinden. Naast ons staan er Nederlanders (hoe kan het ook anders!) en die hebben twee zoontjes van 4 en 2 jaar. Ook zo’n wildebrassen als de onze, dus het klikt wel! Alleen begint ante nu met een nederlands accent te spreken! Morgen vertrekken ze, dus zullen ze nieuwe vriendjes moeten zoeken…
De camping is super netjes! Heel proper sanitair. Heb al anders meegemaakt op een camping! Er is een zwembad die helemaal overdekt is en verwarmd, dus we kunnen elke dag zwemmen. Alleen de inkom is een beetje koud, maar éénmaal binnen is het lekker warm. Ante durft zo mogelijk nog meer dan Stan in het water, en springt er gewoon in, zonder te kijken of er wel iemand van ons staat om hem op te vangen! En het water is 110 cm! Dus zijn we maar al direct opblaasbare zwemvestjes gaan kopen! Ben ik net iets geruster. (alhoewel nog niet te erg…)
Verder een leuke speeltuin voor de kinderen, en een springkasteel! Achter ons een volledig groen domein, met een soort van fitopiste, tennisplein en een mountainbike parcours. En voor aan op de camping dus een draadloze internetverbinding. Er staat ook een computer, maar die is constant bezet, dus dan zet ik me er bij met mijn laptop. Alleen gaat het lokaaltje dicht om 18.30, en heb al geprobeerd voor de deur, hij vind een netwerk, maar het signaal is te zwak. Dus enkel overdag… Maar het is beter dan niets!
Ook nog vooraan een fitness (maar zo actief wil ik nu ook niet doen op vakantie) en een sauna en hammam. Zal ik wel eens uitproberen als Kris hier is! Alhoewel met dit regenweer ik er super veel zin in heb!
Net een ganse regendag achter de rug. Is wel minder. In de voormiddag viel het wel mee om de kinderen bezig te houden, maar nu krijgen de kinderen en de mama het wel op hun zenuwen! Heb ze nu maar eventjes buiten gestoken, tussen twee regenvlagen door, om wat energie kwijt te geraken! Het is nodig!
Sinds de tweede dag hier staan de kinderen op ‘vakantieritme’. Ze slapen tot 8.00h. Ik weet het, nog niet lang, maar alles is beter dan 6.30…
Stan heeft een nieuwe hobby gevonden: hij heeft de oude digitale camera gekregen, en hij trekt letterlijk van alles foto’s! Precies een papparazi! Zelfs ’s morgens vroeg, als ik nog maar net wakker ben! Niet bevorderlijk voor mijn ochtendhumeur!
V.

dinsdag 3 juli 2007

stijlavies

Gisteravond op het etentje kwam er dus iemand uitleg geven. Alleen had ik weer eens niet zo goed opgelet, en was het geen kleuradvies, maar stijladvies. Heel wat bijgeleerd, en zin om het direct in de praktijk te brengen. Zal morgen eens gaan shoppen! Ook het boek van trinny en susanah (van op vitaya) ziet er heel goed uit. Ben vorige week wel al een voorraadje boeken gaan inslaan in de FNAC, maar zal morgen ook eens kijken voor dat boek! Absoluut een aanrader. De uitleg was nu in groep, dus het was eerder algemeen, maar ze doet ook persoonlijk stijladvies (van kop tot teen, een ganse namiddag), of een kleuradvies. Kost 60 euro, wat volgens mij heel goed meevalt. Leuk om iemand kado te doen ook! Zal zeker eens een kleuradvies laten doen! Eventjes investeren, om een aantal miskopen te kunnen vermijden! ;)
Kinderen zijn op muziekkamp. Ze zijn precies minder enthousiast dan in de paasvakantie. Heb ook een aantal dingen die me direct opgevallen zijn. Enfin: heb eruit geleerd, dat ze volgende keer nog enkel kampjes van stad gent doen, of van freetime of ideekids...Ben al bij al wel blij dat ze op kamp zijn, want met dat slechte weer, kan ik toch niet op stap gaan met hen, en hele dagen binnen zitten is om zot van te worden.
Ben precies in een kuisbui (heb dit 1 keer per 5 jaar! ;)). Gisteren auto volledig gestofzuigd (eerste keer in 4 jaar), ben net boven gaan opruimen, kleren die te klein zijn in dozen weggestopt, bedden opgemaakt, ... Wie weet hebben we nog een proper huis, vooraleer ik op vankantie vertrek!
Wat zeker ook nog op het programma staat deze week is mijn administratie eens in orde brengen! Ben eens benieuwd welke lijken ik dan nog ga vinden!
V.

maandag 2 juli 2007

maandagmorgens!!!!

Heb een super leuk weekend achter de rug, en door mijn eigen stommigheid, is die toch nog in mineur geëindigd!
Vrijdagavond is mijn mama, ante en kob komen halen voor een weekendje in de caravan bij haar in stekene. Toen ze vertrokken, viel het direct op hoeveel rustiger het in huis was, zonder die twee. Er was een vriendinnetje van stan op bezoek, en stan zei ook tegen haar: oef eindelijk rust!
Stan zijn vriendinnetje en haar broertje kwamen logeren. Vonden ze alledrie super! Ze hebben ook flink geslapen! Ondertussen konden wij, met hun ouders nog eens carcasonne spelen! Het zijn ook verwoede gezelschapspelers, dus heel fijn om zo de avond door te brengen. Alleen ben ik verloren! ;)
Zaterdagavond hebben we stan dan ook naar stekene gebracht (die moest 's middags eerst nog naar een verjaardagsfeestje) en tegen dat kris terug was, was kristel hier al! We zijn de stad in getrokken, hebben lekker gegeten, en toen het sublieme idee gekregen om naar het polé polé café te gaan! De caiperinias waren veel te lekker, dus hebben we er net iets teveel van gedronken! Niet eens zo laat zijn we gaan slapen, want we hadden het alledrie nodig!
Zondag morgen heel mottig opgestaan. Ik dacht wsl een kater (maar had geen hoofdpijn!), maar nu besef ik dat het wsl een combinatie van kater en ziek zijn is. Ben deze morgen opgestaan met 38°, pijnlijke keel (stem is ook weg), en kriebelhoest.
Zondagavond dacht ik vlug eventjes de medische formulieren in te vullen voor het muziekkampje dat de kinderen deze week volgen. Toen las ik de brief pas goed, en besefte ik dat ik wel al een voorschot had betaald, maar de rest nog moest betalen voor 31/05! Lap, overal onze uittreksels gaan zoeken, uiteindelijk bijna allemaal gevonden, we hadden het niet betaald! Door het enorme tekort aan opvang in gent, vreesde ik er al voor dat ze ons hadden uitgeschreven....
Deze nacht niet zo goed geslapen, wegens tobben in mijn hoofd over mijn eigen slordigheid! Deze morgen dan om 8.00h eindelijk iemand aan de lijn gekregen, ze waren niet uitgeschreven!!!
In allerijl dan nog boterhammetjes gemaakt en naar het kampje gereden. Bij aankomst bleek ik niet de enigste te zijn die nog moest betalen! (gelukkig maar!) Weeral opgevallen dat ze het echt niet zo erg vinden om ergens nieuw naar toe te gaan, een heleboel kindjes (en echt wel veel meisjes!) stonden te huilen, de onze stonden te zwaaien en zoentjes te gooien toen ik wegging! Ze bleven wel lekker dicht bij elkaar staan om voor elkaar te zorgen! Heel lief om te zien!
Daarna mocht ik nog naar de keuring met de auto. Naar de ring gereden, beseft dat ik in de verkeerde richting op de ring zat (r4), en een heel eind verder pas een brug gevonden om over het water te geraken en in de andere richting te geraken! Het is gekend dat je daar meestal uren moet wachten, om één of andere bizarre reden zat er geen krant in de bus deze morgen, dus met een zo goed als uitgelezen humo in de rij gaan staan. Het ging super vlot, maar half uurtje moeten wachten, auto is goedgekeurd!
Ben medicijnen gaan halen voor mezelf en ga nu nog een beetje slapen denk ik. Hopelijk ben ik dan weer beter tegen deze avond, want op het etentje komt er iemand die kleuradvies gaat geven! Ben eens benieuwd!
V.